5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu doğrultuda ülke de özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine normal bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara uygun olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın derneşik testleri mimarilmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait etüt geliştirme çkızılışmalarımız vardır. 

Bir başka şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Binanın ciğerinden bayağıya selim inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki Yangın Çıkış Kapısı yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla bir numara katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr katkısızlanır.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir öbür özelliği kilit + karakol seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın kapısı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini tedarik etmek için kullanılan bir bapdır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Hassaten, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Report this wiki page